همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

پارانوئید بدبین یا بددل کیست؟؟

نتیجه تصویری برای اختلال شخصیت بد بین

در بیماری پارانوئید فرد مبتلا به دیگران اعتماد ندارد و دچار سوء ظن می باشد و اگر با او زندگی میکنید سعی به تغییرش نداشته باشید.

اختلال شخصیت پارانوئید یکی از گروه هایی از شرایط به نام خوشه A یا اختلالات شخصیتی غیرمعمول است. افراد مبتلا به این اختلالات معمولاً عجیب و غریب به نظر می رسند. ویژگی اصلی افراد PPD، بی اعتمادی بی رحمانه و سوظن به دیگران بدون دلایل کافی است.

علت دقیق آن مشخص نیست، اما به احتمال زیاد شامل ترکیبی از عوامل بیولوژیکی و روان شناختی است.این واقعیت که PPD بیشتر در افرادی شایع است که بستگان نزدیک با شیزوفرنی و اختلال ذهنی دارند، ارتباط ژنتیکی بین دو اختلالات (ممکن است در خانواده اجرا شود) را نشان می دهد.همچنین باور بر این است که تجربیات اولیه کودکی از جمله ضربه روحی یا عاطفی، نقشی در رشد اختلال شخصیت پارانوئید ایفا می کنند.

 علائم اختلال شخصیت پارانوئید چیست؟

افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید، همیشه در حال نگهبانی دادن هستند، و معتقدند که دیگران به طور مداوم در حال تلاش برای تحقیر کردن، آسیب و یا تهدید کردن آن ها هستند.

اینها عموماً باورهای بی اساس و همچنین عادات سرزنش و عدم اعتماد، به توانایی خود برای ایجاد روابط نزدیک و یا حتی کار ساز تداخل دارند.

افراد مبتلا به این اختلال دارای این موارد هستند:

شک به تعهد، وفاداری و یا اعتماد دیگران را دارند، و معتقدند که دیگران از آن ها سواستفاده می کنند یا آن ها را فریب می دهند.

میل ندارند به دیگران اعتماد کنند و یا اطلاعات شخصیشان را فاش کنند، زیرا می ترسند که اطلاعاتشان علیه آن ها مورد استفاده قرار گیرد.

عصبانی هستند و کینه جو.

شدیداً حساس هستند و انتقاد ضعیفی از خود نشان می دهند.

معانی پنهان را در سخنان معصومانه و یا قیافه عادی دیگران می خوانند.

حملات ادراکی به شخصیت آن ها برای دیگران مشهود نیست؛ معمولاً با عصبانیت واکنش نشان می دهند و در واکنش به بقیه سریع عمل می کنند.

واکنش خشمگینانه

بیماری پارانوئید چه نشانه ای دارد؟ 

داشتن بدگمانی مداوم، بدون دلیل، اینکه همسران یا عاشقان آن ها بی وفا هستند.

به طور کلی در روابط خود با دیگران سرد و دور هستند و ممکن است کنترل و حسود شوند تا از خیانت کردن به آنها اجتناب کنند.

نمی توان نقش آن ها را در مشکلات و یا تعارضات دید، زیرا معتقد است که همیشه درست هستند.

به سختی استراحت می کنند.

خشن، سرسخت و جدل آمیز هستند.

دوست دارند باورهای منفی را از دیگران، به ویژه آن هایی که از گروه های مختلف فرهنگی هستند، بزرگ کنند.

توهم توطئه در روانشناسی

اختلال شخصیت پارانوئید چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر فرد علائم این بیماری را داشته باشد، پزشک ارزیابی را با انجام یک سابقه پزشکی کامل و معاینه فیزیکی شروع خواهد کرد.

اگرچه هیچ تست آزمایشگاهی برای تشخیص اختلالات شخصیت وجود ندارد، اما پزشک از تست های تشخیصی مختلف برای اثبات بیماری جسمی به عنوان علت نشانه ها استفاده می کند.به عنوان مثال، دشواری در شنوایی یا سو مصرف از موادی برای طولانی مدت ممکن است با PPD اشتباه گرفته شود.اگر پزشک هیچ دلیل فیزیکی برای این نشانه ها پیدا نکند، ممکن است فرد را به روان پزشک یا روان شناس و متخصصان مراقبت های بهداشتی ارجاع داده دهند، که به طور ویژه برای تشخیص و درمان بیماری های روانی آموزش دیده اند.اختلال شخصیت پارانوئید متفاوت از اختلالات روانی، مانند؛ شیزوفرنی، نوع پارانویایی یا اختلال حواس پرت، نوع مجازات است، که در آن فرد با اختلال شخصیت پارانوئید فاقد تحریف ادراکی است (برای مثال، شنیدن صدا) یا تفکر خیالی عجیب (برای مثال، همه جا توسط FBI او را دنبال می کنند).

روانپزشکان و روان شناسان از مصاحبه طراحی شده مخصوص و ابزارهای ارزیابی برای ارزیابی فرد برای اختلال شخصیت استفاده می کنند.

درمان های بیماری پارانوئید:

اختلال شخصیت پارانوئید به طور کلی با روان درمانی درمان می شود.

درمان شناختی اغلب در کمک به افراد موثر است که الگوهای فکری تحریف شده و رفتارهای ناهنجار را تنظیم می کنند.

درمان رفتاری شناختی یک نوع روان درمانی است که به بیماران کمک می کند افکار و احساساتی را که بر رفتارها تاثیر می گذارند، درک کنند. 

درمان رفتاری شناختی CBT عموماً برای درمان طیف وسیعی از اختلالات شامل هراس ها، اعتیاد، افسردگی و اضطراب به کار می رود.

درمان رفتار شناختی به طور کلی کوتاه مدت بوده و بر کمک به مشتریان در پرداختن به یک مساله بسیار خاص متمرکز است. در طی دوره درمان، افراد یاد می گیرند که چطور الگوهای فکری مخرب را شناسایی و تغییر دهند که تاثیر منفی بر رفتارشان دارند.

راه درمان بیماری پارانوئید چیست؟ 

مفهوم اساسی پشت این است که افکار و احساسات ما نقش اساسی در رفتار ما ایفا می کنند.برای مثال، فردی که زمان زیادی صرف اندیشیدن در مورد سقوط هواپیما، تصادفات باند و سایر فجایع هوایی می کند، ممکن است از سفر هوایی اجتناب کند.هدف از درمان رفتار شناختی این است که به بیماران یاد داده شود در حالی که نمی توانند هر جنبه ای از دنیای اطراف خود را کنترل کنند، می توانند کنترل چگونگی تفسیر و برخورد آن ها با اشیا موجود در محیطشان را به دست بگیرند. 

طبق نظر انجمن بریتانیایی روان درمانی های رفتاری و شناختی، گستره ای از درمان ها را براساس مفاهیم و اصولی که از مدل های روان شناختی از احساسات و رفتار انسان مشتق شده اند، قرار می دهند.آن ها شامل طیف گسترده ای از رویکردهای درمانی برای اختلالات عاطفی، همراه با یک زنجیره از روان درمانی فردی سازمان یافته به مواد خود کمک هستند.رویکردهای مختلفی برای CBT وجود دارد که به طور منظم توسط متخصصان سلامت روانی مورد استفاده قرار می گیرند.

این نوع موارد عبارتند از:

درمان رفتار منطقی عقلانی (REBT)

درمان شناختی

درمان چند منظوره

در ابتدا به برخی بیماران پیشنهاد می دهند که وقتی آن ها تشخیص می دهند که افکار خاصی منطقی و یا سالم نیستند، به سادگی از این افکار آگاه شوند که متوقف کردن آن ها آسان نیست.مهم است که توجه داشته باشید CBT فقط شامل شناسایی این الگوهای فکری نیست؛ بلکه بر استفاده از طیف گسترده ای از استراتژی ها برای کمک به مشتریان در غلبه بر این افکار تمرکز دارد.این استراتژی ها ممکن است شامل نوشتن، ایفای نقش، روش های تمدد اعصاب و عوامل حواس پرتی ذهنی باشند.

چگونه با بیماران پارانویید رفتار کنیم؟ 

 سعی در تغییر رفتار آنها نداشته باشید چراکه این کار تقریبا غیرممکن است.

 انتظار رفتار عاطفی خاصی از آنها نداشته باشید چرا که این رفتار تقریبا برای آنها گاه غیرممکن است.

 سعی کنید ارتباطتان با بیمار را نزدیک تر کنید تا از شما راضی باشد، ولی هرگز سوءظن هایش صحه نگذارید و در این بحث ها اصلا شرکت نکنید.

 هنگامی که بیمار سوءظن نسبت به همسرش پیداکرده، مواظب باشید تا از همسر او جانبداری نکنید، این کار موجب به وجود آمدن پیش فرض های جدید در او شده و امکان دارد فکر کند شما با همسرش ارتباط دارید و به شما هم بدگمان شود.

هرچه اختلال پارانویید شدیدتر باشد، احتمال دست زدن به خشونت در این گونه بیماران بیشتر می شود برای همین حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.