همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

علت افسردگی در نوجوانان و راه های دران آن

نتیجه تصویری برای افسردگی درنوجوانان

نوجوانانی که دچار افسردگی شده اند خود را مقصر همه اتفاقات می دانند و هیچ امیدی به زندگی و آینده ندارند و حتی به خودکشی نیز فکر می کنند.

همه ما گاهی اوقات احساس ناراحتی یا حساسیت می کنیم. اما افسردگی حس ناراحتی برای بیشتر از چند روز است. چیزی که مردم متوجه نیستند، این است که این فقط ناراحت بودن نیست. افسردگی نوجوانان اگر درمان نشود باعث بروز مشکلات جدی تری در آینده خواهد شد.

براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO), هند دارای بالاترین نرخ افسردگی با 36 درصد از جمعیت با اختلال خلقی جدی هستند. همانطور که در بخش سلامت روان نمناک خواهیم گفت اکثر بیمارانی که رنج می برند, در رده سنی 6 و 25 قرار دارند و با این حال, مشکلات سلامت روانی مانند افسردگی اغلب در هند مخفی می مانند و به نوعی با از دست دادن سلامت عقل و یا عدم توانایی کامل می شود.این ممکن است در حال تغییر با امثال دیپکیا و هریتینک روشان در مورد نبرد خود با افسردگی و شکستن سکوت پیرامون اختلالات روانی باشد. اما این مساله همچنان پابرجاست.

  

چرا نوجوانان دچار افسردگی می شوند؟

تنهایی در افسردگی نوجوانان

اکثر نوجوانان مبتلا، از تنهایی رنج می برند و آن ها میزبان فشارهایی می شوند, سوالاتی در مورد اینکه چه کسی هستند و چه چیزهایی با آن ها هماهنگ است, تا تغییراتی که در طول بلوغشان رخ می دهند پس آسان است که ببینیم چطور حالات روحی آن ها مثل آونگ نوسان می کند. و بر خلاف بزرگ ترها, آن ها به دنبال کمک نیستند. چرا؟

زیرا آن ها بر والدین, معلمان و مراقبان دیگر تکیه دارند، تا رنج خود را تشخیص دهند و به آن ها کمک کنند. والدین و معلمانی که تمایل دارند آنها را به خاطر تغییران هورمونی شان ناراحت کنند ؛ با این حال, دلایل متعددی وجود دارد که چرا نوجوانان ممکن است از افسردگی رنج ببرند، که والدین و معلمان تمایل به نادیده گرفتن آن دارند.

چرا نوجوانان از افسردگی رنج ببرند؟

توصیف احساسات در نوجوانانی که دچار افسردگی هستند

آن ها می توانند احساس بی کفایتی و بی ارزشی را بر روی نمرات, ظاهر, وضعیت اجتماعی با همتایان, زندگی خانوادگی, انتظارات غیرواقعی, فقدان یک سیستم پشتیبانی مناسب, مشکلات روابط - شما ایجاد کنند اما هر چه باشد, وقتی خانواده یا دوستانشان تلاش نمی کنند حالت یا احساس تنهایی آنها را بهبود ببخشند, شانس آنها برای افسردگیشان بیشتر می شود.اگر یک نوجوان در زندگی خود دارید, دیدن علائم هشدار مهم است. زیرا افسردگی یک نوجوان, خطر داشتن افسردگی دیگر در بزرگسالی او را دو برابر می کند.

علائم افسردگی در نوجوانان:

اکنون با این عدم اطمینان، تمایز بین درد در رشد نوجوانان و افسردگی آسان نیست. برای نوجوانان مبتلا به افسردگی لزوماً غمگین به نظر نمی رسند. برجسته ترین نشانه ها ممکن است در واقع خشم، عصبانیت و شورش باشد.نوجوانانی که افسردگی دارند، ممکن است هیچ انگیزه ای نداشته باشند. آن ها ممکن است بعد از مدرسه شان، کلا در اتاق خواب خود بمانند، ساعت ها در خانه بمانند و یا حتی از سردردهای غیرقابل توضیح و درد معده شکایت کنند.نشانه های افسردگی در نوجوانان می تواند در میزان شدتش متفاوت باشد، اما آن ها می توانند به دو دسته تقسیم شوند یعنی حالت روحی (احساسی) و علائم رفتاری.

افسردگی در نوجوانان چه نشانه هایی دارد؟

تغییرات عاطفی در افسردگی نوجوانان:

از دست دادن علاقه به فعالیت های عادی

احساس نا امیدی و بی ارزشی

تحریک پذیری

پریشانی و یا احساس خشم، حتی در مورد مسائل کوچک

احساس اندوه، که می تواند شامل گریه کردن به خاطر هیچ دلیل ظاهری نباشد

نزاع با خانواده و دوستان

عزت نفس پایین

عدم موفقیت در شکست های گذشته

سرزنش خود

ناهماهنگی شناختی - برای مثال، وجود مشکل در تصمیم گیری، تمرکز و به یاد آوردن چیزها

حس اینکه که آینده شان شوم است

افکار مکرر مرگ و یا خودکشی

احساس گناه

سرزنش خود و فکر به خودکشی در افسردگی نوجوانان

تغییرات رفتاری در افسردگی نوجوانان:

خستگی و از دست دادن انرژی

بی خوابی یا زیاد خوابیدن

اغلب از مدرسه خارج می شوند

تغییرات اشتها - یا کاهش اشتها و کاهش وزن و یا افزایش اشتها و افزایش وزن

استفاده از الکل یا مواد مخدر

بی قراری - به عنوان مثال، قدم زدن یا ناتوانی در نشستن

شکایات مکرر درباره دردهای شدید بدن و سردرد

انزوای اجتماعی یعنی کناره گیری از دوستان و خانواده

عملکرد ضعیف در مدرسه

ظاهر آشفته

طغیان عصبی، طغیان سرکش و یا مخرب از قبیل بلندکردن اجناس از مغازه ها

آسیب به خود - برش، سوزاندن، و یا انجام پرسینگ بیش از حد

افسردگی نوجوانان باعث چه تفکرات و رفتارهایی می شود؟

راههای درمان و مقابله با افسردگی در نوجوانان

افسردگی بیماری است که این روزها گریبان همه افراد را گرفته است و فرقی نمی کند آنها در چه سن و سالی قرار داشته باشند ، آنچه که مهم است درمان و مقابله با افسردگی است.افسردگی در کودکان و نوجوانان بسیار شایع است و پدر و مادر خود به تنهایی نمی توانند از پس درمان و مقابله با آن برآیند .بهترین کاری که هنگام تشخیص افسردگی باید برای نوجوان انجام داد، مراجعه به مشاور متخصص کودک و نوجوان است .در درمان افسردگی کودکان و نوجوان موضوع بسیار مهم«فعال سازی رفتاری» است به گونه ای که برای کودکان و نوجوانان برنامه های در نظر بگیریم که آنها را وادار به حرکت کند اما انرژی زیادی از آنان نگیرد.مثل ترغیب نوجوان به انجام کاری و نیز همراه شدن با او یا تماس گرفتن با یک دوست ، در حالت کلی ترغیب فرزندمان به انجام کارهایی که ما نیز بتوانیم با او همراهی کنیم تا او احساس خمودگی کمتری نماید.

درمان افسردگی نوجوانان با افزایش مهارت های ارتباطی

نوجوان نسبت به قضاوت اطرافیان بسیار حساس است و مدام خودش را از دید دیگران مورد قضاوت قرار می دهد بنابرای اگر بتواند ارتباط بهتری با دیگران برقرار کند، حتما می تواند احساس بهتری هم داشته باشد.در این دوره نوجوانان به علت احساس آرمانگرایی و توانمندی می پندارند به هرچه فکر می کنند باید به مرحله عمل برسد، پس افکارشان را جدی می گیرند و درگیر آن می شوند وچون این افکار از ذهنشان بیرون نمی آید ، رفتارهای بین فردی پیدا می کنند که پخته نیست.بنابراین نسبت به روابط اجتماعی خود مشغولیت های ذهنی می یابند و از ترس قضاوت دیگران از جمع های اجتماعی فاصله می گیرند و افسرده می شوند.

اشتغال ذهنی نسبت به اشتباهات

در برخی از مواقع نوجوان ها بسیار خود را شماتت می کنند و مورد قضاوت قرار می دهند و از ترس خطا کردن از مردم و جامعه کناره گیری می کنند تا از اجتماع دور باشند و کمتر خطا و اشتباه کنند . اما دوری از اجتماع آنها را به شدت افسرده می کند . دوری از اجتماع همچنین سبب می شود نوجوانان به دنبال افزایش مهارت های خود نیز نروند و افسرده تر شوند.برای درمان افسردگی ، باید به روابط بین فردی نوجوان توجه نمود بدین صورت که به او کمک کنیم مهارت های جدید بیاموزد و یا به سمت ایجاد روابط جدید گام بردارد تا از قضاوت های اطرافیان دور باشد و خود را سرزنش نکند.

تفکرات افسردگی

شناسایی افکار مسموم در افسردگی نوجوانان

هنگامی که نوجوان افسرده می شود چند بار اشتباه و تصمیم غلط خود را برای همیشه به خود نسبت می دهد ، به خود می گویند:«من همیشه احمقانه رفتار می کنم، من همیشه اشتباه می کنم یا...»

و فکرهای افسرده ساز خودش را به ویژگی های تغییرناپذیر نسبت می دهد مثلا نوجوان افسرده نمی گوید امتحان سخت بود یا معلمم سخت گرفته بود؛ بلکه می گوید من هوش و ذکاوت کافی نداشتم و نتوانستم خوب عمل کنم! در واقع علت افسردگی نوجوان افکار مخرب او نسبت به دنیا، دیگران و خود فرد است .

روش های درمانی روان کاوانه افسردگی نوجوانان

در این نوع درمان برای یافتن علت افسردگی نوجوان ارتباط نوجوان را با والدین خود در کودکی بررسی می کنند. این درمان با جست و جو و یافتن مشکلات کودکی به نتیجه می رسد و روان شناسان با تحلیل رفتار دوران کودکی فرد، ریشه های افسردگی را در ناخودآگاه او می یابند .در برخی از مواقع که نوجوان به علت افسردگی ، افت تحصیلی داشته باشد و یا عملکرد او ضعیف شده باشد باید به متخصص مراجعه نماید و تحت درمان دارویی قرار بگیرد. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.