همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

درمان خانگی بیش فعالی

نتیجه تصویری برای درمان خانگی بیش فعالی

آیا تا به حال بیش فعالی (ADHD) را تجربه کرده‌اید یا در مورد این بیماری چیزی شنیده‌اید؟ بیش فعالی که به عنوان اختلال  کم‌توجهی – بیش فعالی نیز شناخته می‌شود، تعداد زیادی از آدم‌ها را در سراسر جهان مبتلا می‌کند. در ادامه این نوشتار کامل و جامع با ما همراه باشید تا درباره مهمترین روش های خانگی و طبیعی درمان بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان نکات مهمی بدانید.از سال ۱۹۹۰، روش‌های درمانی زیادی برای درمان اختلال کم‌توجهی – بیش فعالی (بیش‌فعالی ) به کار رفته‌است. انجمن کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها گزارش داد که تشخیص بیش فعالی  در بچه‌ها بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ به میزان ۴۲ درصد افزایش یافته‌است.

اگر شما یا عزیزان‌تان مبتلا به بیماری بیش‌فعالی هستید، چه احساسی دارید؟ ممکن است خسته و پر از استرس باشید. آیا دوست دارید روش‌های قدرتمندی را در مورد درمان سریع بیش‌فعالی بدانید؟ اگر در جستجوی بهترین درمان‌های خانگی طبیعی برای بیش فعالی هستید، باید این نوشتار را بخوانید. در این نوشتار، ما ۴۰ روش موثر و تکنیک طبیعی را به شما نشان خواهیم داد. این تکنیک‌ها هیچ گونه عارضه‌ی جانبی ندارند.

  

انواع توجه

مطابق با مطالعات اولیه، دو نوع توجه وجود دارد: غیر ارادی و مستقیم. توجه مستقیم در واقع توجه عمدی است که هر روز برای تمرکز جهت تکمیل تکالیف، انجام کارهای خانه، یا رانندن یک ماشین نیاز داریم. در مقابل، توجه غیرمستقیم موقت است، به عنوان مثال، بعضی از چیزهای به طور طبیعی توجه شما را جلب می‌کنند مانند یک گیاه زیبا یا پرنده‌ای که در حال ساخت لانه است. برای افرادی که دارای علائم بیش فعالی  نیستند، استفاده از توجه مستقیم برای انجام یک کار خاص ساده است. از سوی دیگر، برای بیماران مبتلا به بیش‌فعالی، توجه مستقیم ضعیف‌تر است به طوری که خیلی زود حواس‌شان پرت خواهد شد.اگر شما برای درمان بیماری بیش‌فعالی  در حال حاضر دارو مصرف نمی‌کنید، شیوه‌های بدون خطر زیادی وجود دارند که می‌توانید امتحان کنید. درمان علائم بیش فعالی  در خانه با استفاده از روش‌های موثر، تکنیک‌های طبیعی و درمان‌های خانگی راه خوبی است که باید بدانید.

ب. بیش‌فعالی  چیست؟

اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی (بیش‌فعالی) یک نوع اختلال است که از طریق علائم بی‌توجهی و / یا بیش‌فعالی که در محیط‌های حرفه‌ای، علمی و اجتماعی اتفاق می‌افتند، مشخص می‌شود. مشکلات مربوط به کمبود توجه عبارتند از عدم موفقیت در انجام وظایف، ایجاد اشتباهات ناشی از بی‌توجهی، به راحتی پرت شدن حواس، یا مشکل داشتن در پیگیری کار و سازماندهی چیزها و غیره. مشکلات مربوط به بیش فعالی ممکن است تکان خوردن و وول خوردن زیاد، بالا رفتن یا دویدن در زمان‌ها نامناسب، حرف زدن بیش از حد و دائما در حال حرکت بودن را نیز شامل شود. اگر چه بسیاری از افراد مبتلا به بیماری بیش فعالی هم بیش از حد فعال بودن و هم بی‌توجهی را نشان می‌دهند، برخی افراد مبتلا فقط یکی از این دو را نشان می‌دهند.

پ. چه عواملی سبب بروز علائم بیش فعالی در کودکان می‌شود؟

تا بدین لحظه، علت اصلی هنوز مشخص نشده‌است. با توجه به تحقیقات کنونی، ثابت شده که که عوامل بیولوژیکی متعددی ممکن است بچه‌ها را در معرض مشکلات مرتبط با توجه یا درجه‌ی بالاتری از تکانشگری و فعالیت قرار دهند. به ویژه، جدیدترین شواهد نشان می‌دهند که در افراد مبتلا به بیش‌فعالی عوامل ژنتیکی ممکن است بر عملکرد مغز در بخش‌هایی از بدن که مسئول تغذیه و مهار نگرش هستند، تاثیر بگذارد.مطالعه‌ی کوچکی نیز وجود دارد که نشان می‌دهند استرس‌های خانوادگی و شیوه‌های تربیت فرزند از دلایل مهم توسعه‌ی علائم بیش فعالی  خواهند بود. به علاوه، این علل عینی ممکن است بر چندین نشانه‌ی مختلف در کودکان تاثیر بگذارد. بسیار مهم است که این مطالعه بر نقش مهمی که پدر و مادرها دارند برای رشد موفقیت‌آمیز فرزندان‌شان که دچار بیش‌فعالی هستند، تاکید می‌کند.

د. چگونه بیش فعالی را در کودکان درمان  کنیم – بهترین روش‌های طبیعی برای درمان بیش فعالی

روش‌های طبیعی برای درمان بیش فعالی ، مانند بازخورد عصبی، کاهش استرس، اعمال تغییرات در رژیم غذایی، ورزش، مکمل‌ها و ویتامین‌ها، بسیار آسان هستند.

اگر چه بیش‌فعالی ممکن است با دارو درمان نشود، اما چندین روش موثر و تکنیک‌های طبیعی برای درمان این بیماری در خانه وجود دارد که می‌توانید در این نوشتار با آن‌ها آشنا شوید.

بر اساس بسیاری از مطالعات جدید مربوط به بیش‌فعالی، اکثر علائم این بیماری  به سرعت توسعه می‌یابند. با این حال، علت اصلی هنوز مشخص نشده‌است. طبق مطالعات انجام شده، دانشمندان ثابت کرده‌اند که دلایل متعددی در ارتباط با بیماری بیش‌فعالی وجود دارد.

در این نوشتار بهترین نکات و درمان‌های خانگی طبیعی را برای درمان بیش فعالی در بچه‌ها می‌بینید که بسیاری از پدر و مادرها در پی آن‌ها هستند.

۱. درمان‌های خانگی برای بیش فعالی همراه با برنامه‌های زمانی مناسب بیش‌فعالی

۱.۱ یک روال معمول در خانه ایجاد کنید

چنان‌چه می‌دانید، روال روزانه‌ی شما یکی از درمان‌های ضروری طبیعی برای درمان بیش فعالی در کودکان خواهد بود. این روال مستقیما شخصیت کودک شما، نیازهای او، و همچنین ارزش‌های خانوادگی شما را نشان می‌دهد. اگر فرزندان‌تان واقعا نیاز دارند که زمان پر از استرس داخل مدرسه را هنگام بازگشت به خانه فراموش کنند، به جای انجام بلافاصله‌ی تکالیف، پدران و مادرها باید برنامه‌ی زمانی برای انجام همه‌ی کارها تهیه کنند. اگر فرزندتان دوست دارد در رختخواب کتاب یا داستان طنز بخواند یا قبل از خواب حمام طولانی بگیرد، والدین باید آن را بخشی از برنامه‌ی زمانی روزانه قرار بدهند. وقتی می‌خواهید عادتی در فرزندان‌تان ایجاد کنید، مهم است که شخصیت و نیازهای او را در نظر بگیرید.

اکثر کودکان مبتلا به بیش فعالی همیشه علاقمند به انجام فعالیت‌های جدید، تغییرات جدید و ماجراهای جدید هستند. علاوه بر این، بچه‌ها می‌توانند با فعالیت‌های مخالف مانند فعالیت‌های آرامش‌بخش و پرورشی، به صورت متعادل پیش بروند. برای پیاده‌سازی این فعالیت‌ها، فرزندان‌تان نیاز به ساختار و مقررات دارند تا بتوانند در مقابل گرایش طبیعی خود نسبت به سردرگمی مبارزه کنند. برای مثال یک برنامه‌ریزی روزانه داشته باشید برای انجام کارهایی مانند ورزش، استراحت، انجام تکالیف، خواب، خوردن، نوشیدن و بیداری برای شروع یک روز جدید.

این‌ هم برخی از توصیه‌های عالی در مورد چگونگی ایجاد فضای آرام در فضای خانه:

۱.۲ صبح‌ها را با ساختاری سازماندهی‌شده آغاز کنید

برای کودکان مبتلا به علائم بیش‌فعالی معمولا آماده شدن برای مدرسه در هنگام صبح مانند یک مبارزه‌ی خشونت‌آمیز است. پدر و مادر باید جدول زمانی صبح بچه را با شروع از زمان بیداری بنویسند. ساختار منظم صبح ها یکی از اصلی‌ترین درمان‌های خانگی برای درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال در خانه است. مهم است که همه‌ی مراحل را بنویسید از جمله مسواک زدن، خوردن صبحانه، شستن صورت، لباس پوشیدن، مصرف دارو، و همچنین بررسی کوله‌پشتی برای برنامه‌ی درسی آن روز. علاوه بر این، والدین باید همه‌ی این مراحل را به یک چک لیست اضافه کنند تا بچه‌ها بتوانند هر روز صبح آن‌ها را دنبال کنند.

۱.۳ روی روال مدرسه تاکید داشته باشید

چنان‌چه می‌دانید، بچه‌های شما باید از قوانین و مقررات کلاس درس در مدرسه پیروی کنند. از زمان رفتن به مدرسه تا زمانی که کارشان به پایان برسد، همیشه باید بدانند که چه کار باید بکنند و کجا باید بروند. معلمان برای بچه‌های کم سن و سال اغلب برنامه روز را در دیوار کلاس درس آویزان می‌کنند. با این حال، بچه‌های بزرگ‌تر، لازم است که روال و برنامه‌ی روز را به طور مشخص درک کنند. یکی از والدین بهتر است از معلم کودک بخواهد که یک کپی از جدول برنامه‌ی زمانی روزانه در خانه داشته باشد. هنگامی که پدر و مادر باید فرزندان‌تان را تشویق کنند تا جدول زمانی را در خانه مرور کنند، این کپی به آن‌ها کمک خواهد کرد.

۱.۴ روز به چند قسمت تقسیم کنید

مادران نقش مهمی در این کار ایفا می‌کنند. تقسیم‌بندی کردن روز به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و موثرترین درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال محسوب می‌شود. مادران باید تمام وظایف تحصیلی را که کودک می‌تواند در یک روز انجام دهد بنویسند. این برنامه شامل آماده شدن برای مدرسه، زمان پس از مدرسه، کارهای روزمره، شام، وقت انجام تکالیف، وقت آزاد و آماده شدن برای خواب است.

مادران باید هر روز مطابق با این برنامه عمل کنند. البته در این برنامه می‌توانید چند فعالیت خلاقانه و فعال قرار بدهید که می‌تواند برنامه‌ی روزانه را کمی پیچیده‌تر کند مانند تمرینات فوتبال در روزهای چهارشنبه و کلاس‌های بدنسازی در روزهای پنجشنبه. مادر باید بیش‌ترین تلاش خود را به کار ببندد و تا جایی که ممکن است برنامه‌های ثابتی برای هر روز تعیین کند.

۱.۵. سرگرمی و ورزش را به یاد داشته باشید

برای همه‌ی بچه‌ها، زمان بازی و سرگرمی نیز به اندازه‌ی برنامه‌های روزانه مهم است. در واقع این یکی از درمان‌های طبیعی و ضروری برای درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال خواهد بود. شما باید وقت آزاد خود را به کودک‌تان بدهید تا علائق خود را نشان دهد، زمانی را با دوستان‌اش به شادی و خنده سپری کند، و در خارج از منزل بازی کند. بسیاری از مطالعات علمی ثابت کرده‌اند که فعالیت‌های فیزیکی و تمرینات ممکن است به افزایش توجه و کاهش تکانش کودکان کمک کند.

جدول زمانی برنامه‌های روزانه باید دارای قسمت‌هایی برای فعالیت‌های بیرونی هم باشد، یا در روزهایی که هوا بد است، بچه ها می‌توانند مشغول انجام بازی‌های خانگی شوند.

۱.۶ انعطاف‌پذیری را فراموش نکنید

زندگی به حدی پیچیده است که داشتن یک برنامه‌ی روزانه‌ی ثابت کار واقعا دشواری است. اگر زمان انجام تکالیف غالبا در ساعت ۴:۳۰ پایان می‌یابد و در ساعت ۴:۲۰ به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در ترافیک گیر کنید، برای رسیدن به خانه حداقل بیست دقیقه زمان لازم است، به طوری که برنامه‌ی روزانه‌تان برای زمان استراحت در طول روز کاهش می‌یابد.شما باید آمادگی کامل را برای اعمال تغییراتی در صورت لزوم داشته باشید و از چنین رویدادی استفاده کنید و به فرزندتان یاد بدهید که همه‌ی آدم‌ها گاهی باید انعطاف‌پذیر باشند. یاد دادن انعطاف‌پذیری به فرزندان‌تان یکی از درمان‌های ضروری و طبیعی برای درمان بیش فعالی در کودکان است.

۱.۷. برنامه‌ی روزانه را در گوشه‌ای از خانه جلوی چشم قرار بدهید

هنگامی که قصد دارید برای فرزندان‌تان برنامه‌ی روزانه  آماده کنید، بهتر است برنامه را در یک موقعیت مرکزی خانه مانند اتاق نشیمن یا آشپزخانه قرار دهید. هر از گاهی دیدن این برگه نیز به عنوان درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال است.برای بچه‌های کوچک‌تر، والدین باید از تصاویر متحرک به جای متن نوشته‌شده استفاده کنند. شما، شریک زندگی‌تان و فرزندان‌تان می‌توانید در مورد این برنامه مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که برنامه‌های هر روز به خوبی و درستی در حال اجرا است. اگر عادات روزانه را به صورت ورقه ورقه درست کنید، فرزندان‌تان می‌توانند از ماژیک استفاده کنند و بعد از انجام هر یک از وظایف یک تیک کنار آن بزنند.

۱.۸ برنامه‌ی روزانه را تثبیت کنیدبرنامه‌ی روزانه را تثبیت کنید

یک جدول زمانی نوشته شده بسیار قدرتمند و شگفت انگیز است، اما کارتان را به این‌جا ختم نکنید. بهترین نتیجه را زمانی می‌گیرید که  برنامه‌ی روزانه را (با استفاده از دیگر موارد پشتیبانی‌شده) تثبیت کنید. شما باید اطمینان حاصل کنید که فرزندان‌تان همه‌ی کارها را مرتب و منظم در طول روز انجام می‌دهند. در این‌جا راهکارهایی را برای کاهش علائم بیش فعالی می‌بینید:

– تقویم روی گوشی‌های هوشمند اجازه می‌دهد تا یادآوری‌هایی را تنظیم کنید.

– تایمر آشپزخانه نقش مهمی در کمک به بچه دارد برای این‌که بتواند روی روال بماند.

– از نمودارهای رفتاری برای پاداش به بچه‌ها به خاطر انجام برنامه‌ی روزانه استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که عادات روزانه را تا حد امکان ساده و آسان نگه دارید.

۲.زمانی را برای سپری کردن در بیرون از خانه تعیین کنید

یک روش طبیعی برای حمایت از کودکان مبتلا به علائم بیش فعالی برای این‌که به آن‌ها کمک کنید زمان خستگی‌شان را بهتر سپری کنند. زمان بیرون بودن از خانه یکی از موثرترین راه‌های خانگی برای درمان بیش فعالی  در کودکان کم سن و سال است. بهتر است پدرها و مادرها بعد از انجام کارهایی که به تمرکز زیادی نیاز دارند، به کوکان‌شان اجازه بدهند کمی بیرون بروند و در حیاط و فضای بیرونی زمان بگذرانند. بیرون رفتن می‌تواند قدم زدن در پارک یا بازی فوتبال در یک زمین بزرگ باشد.

۳. آرامش را فراموش نکنید

آرامش و تمدد اعصاب نیز به عنوان درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال به شمار می‌رود. شما حداقل باید یک بار در روز از پنج تا ده دقیقه به آرام شدن و تمدد اعصاب فرزندتان کمک کنید. روی تخت یا زمین دراز بکشید، سرتان را روی بالش قرار دهید و بدن خود را با یک پتو بپوشانید. پس از آن، به کودک‌تان بگویید که در مورد احساس‌شان در روز گذشته صحبت کنند. مادران می‌توانند این فعالیت را به یک بازی تبدیل کنند، مثلا به فرزندتان بگویید که بیا تصور کنیم که یک بستنی هستیم که در نور خورشید ذوب می‌شویم و کم کم داخل بالش فرو می‌رویم. یا شما اقیانوسی هستید و نفس‌های‌تان مانند امواج اقیانوس هستند.

این بازی فعال کمک می‌کند که کودکان‌تان بتوانند به آرامش برسند، و عمیق‌تر نفس بکشند. شما می‌توانید هر زمانی که فرزندان‌تان از مدرسه به خانه برمی‌گردند یا قبل از خواب یا خوردن شام این بازی را با هم انجام بدهید، درست در همین زمان‌ها است که بچه‌ها می‌توانند بیش از حد تحریک شوند.

۴. صبحانه را جدی بگیرید

برای اکثر افراد، و مخصوصا برای کسانی که علائم بیش فعالی دارند، صبحانه می‌تواند کمک کند که قند خون‌شان به طور کامل تنظیم شود و نوسانات هورمونی نیز به ثبات برسند. صبحانه باید حداقل ۲۰ گرم پروتئین داشته باشد.

۵. مرغ بخورید

خوردن مرغ  یکی از روش‌های خانگی طبیعی برای درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال است. تریپتوفان نوعی اسید آمینه است که می‌تواند به بدن در گردآوری پروتئین و حمایت از تولید سروتونین کمک کند. سروتونین، که یکی از هورمون‌های ضروری است، نقش قابل‌توجهی در خلق و خو، التهاب، خواب و بسیاری چیزهای دیگر دارد. با توجه به سیستم بهداشتی دانشگاه میشیگان، در بسیاری از افراد دچار بیش‌فعالی، عدم تعادل در میزان سروتونین دیده شده‌است. علاوه بر این، سروتونین می‌تواند مانع بروز بیش‌فعالی شود.

۶. حمایت والدین و معلم نقش بسیار مهمی دارد

واقعیتی وجود دارد که معلمان و والدین نقش اصلی را برای کمک به کودک جهت تشخیص این حالت و مقابله با آن دارند.

برای والدین، بهتر است که اهداف کوچک قابل کنترل را برای بچه‌های‌شان مانند نشستن پشت میز در حدود ۱۰ دقیقه تعیین کنند و در صورتی که کودک موفق به انجام این کار شد، پاداشی به او بدهند.به علاوه این روش برای معلم هم موثر است به خصوص در صورتی که مدام کارت گزارش برای والدین کودک می‌فرستد. معلم باید به والدین خبر بدهد که کودک‌شان آن روز در مدرسه چه‌طور بوده و آیا اهداف تعیین شده را انجام داده‌است یا خیر.

یک معلم یا مربی می‌تواند با بچه‌های بزرگ‌تر صحبت کند و در کنار هم یک سیستم برای توجه به مقالات، کتاب‌ها و تکالیف‌شان ایجاد کنند. این روش از تلاش والدین برای سازماندهی امور فرزندشان مفیدتر و موثرتر است، چرا که، رسیدگی به این مساله فقط توسط والدین ممکن است به غر و لند و شکایت ختم شود.

۷.  ماساژ قبل از خواب می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد

ماساژ قبل از خواب یکی از اصلی‎ترین درمان‌های طبیعی خانگی برای درمان بیش فعالی  در کودکان کم سن و سال است. ماساژ روش مؤثری برای کودکان مبتلا به بیماری بیش‌فعالی است . این روش درمانی در واقع برای آرامش دادن به کودک است. با توجه به تحقیقات منتشر شده در ژورنال نوجوانان، ماساژ می‌تواند تأثیر زیادی روی نگرش و خلق و خوی بچه‎ها داشته باشد.روغن‌های ارگانیک حاوی مواد مغذی هستند و به همین دلیل ماساژ قبل از خواب به خصوص برای کودکان مبتلا به بیماری بیش‌فعالی  بسیار آرام‌کننده است. برای انجام این ماساژ، دستان خود را مرطوب کنید و یک قاشق چایخوری روغن ارگانیک تصفیده نشده را کف دست تان قرار دهید ( ترکیبی از روغن بادام، روغن زیتون و روغن کنجد). بعد، دست‎ها را به هم بمالید، این مخلوط را روی پوست کودک‎تان قرار دهید و آرام ماساژ دهید. اجازه دهید روغن به مدت چند دقیقه روی پوست بماند، سپس مقدار باقی مانده را بشویید. بهتر است این روش درمانی را حداقل یک بار در هفته انجام دهید تا به بهترین نتیجه‎ی ممکن دست پیدا کنید.برای برخی از کودکان مبتلا به علائم بیش فعالی اگر ماساژ درمانی به مدت ۲۰ دقیقه و دو بار در هفته و به مدت یک ماه انجام شود، نه تنها خلق و خوی‎شان در مدت کوتاهی بهبود قابل‎توجهی می‎یابد، بلکه در کلاس هم به مدت طولانی رویکرد و حالت قدرتمند خواهند داشت.اگر وقت کافی ندارید و نمی‎توانید کل بدن فرزند عزیزتان را یک ماساژ حسابی بدهید، می‌توانید پاهایش را ماساژ دهید. اگر فرزندتان خواب‎آلود بود، این فعالیت قبل خواب ممکن است راه خوبی باشد برای این‎که خواب خوبی را در طول شب تجربه کنند.

۸. کلاس یوگا یا تای چی را در نظر داشته باشید

انجام تمرین یوگا یا تای چی یکی از  روش‎های خانگی طبیعی برای درمان بیش فعالی در کودکان است. بعضی از تحقیقات اخیر ثابت کرده‌اند که یوگا برای افرادی که مبتلا به علائم بیش‌فعالی  هستند مفید و موثر خواهد بود. در این مطالعه که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، بسیاری از متخصصان گزارش کرده‌اند در صورتی که کودکان مبتلا به این اختلال به طور مرتب یوگا انجام بدهند، کاهش اضطراب، بیش‎فعالی و مشکلات اجتماعی در آن‎ها بسیار معنی‎دار خواهد بود.

علاوه بر این، برخی مطالعات اولیه تایید می‌کنند که تای چی همچنین می‌تواند به کاهش علائم بیش‌فعالی کمک کند. پژوهشگران این مطالعات بر این باور بودند که نوجوانان مبتلا به بیماری بیش‌فعالی که تای چی تمرین می‎کردند، دیگر بیش فعال و مضطرب نبودند. آن‌ها کم‎تر اهل خواب و خیال خواهند بود و احساسات نامناسب را به میزان کم‎تر نشان می‌دهند در صورتی که دو بار در هفته در کلاس تای چی شرکت می‌کنند. نتیجه زمانی بهتر بود که یوگا یا تای چی را به مدت ۵ هفته تکرار کردند.

۹. مواد مغذی مناسب را مصرف کنید

بر اساس تحقیقات متعددی که در بیست سال گذشته صورت گرفته، بسیاری از دانشمندان حرفه‎ای به این نتیجه رسیده‎اند که افزودنی‎های مواد غذایی و رژیم غذایی می‌توانند علائم و نشانه‌های بیش‎فعالی را افزایش دهند. با این حال، با توجه به دیدگاه‎های پزشکی حال حاضر، متخصصان نشان داده‌اند که بین بیماری بیش فعالی و مواد غذایی هیچ ارتباطی وجود ندارد.از سوی دیگر، بسیاری از والدین این ارتباط را تجربه کرده‎اند به این ترتیب که مصرف مواد غذایی تصفیه شده، شکر و خوراکی‎های دارای مواد شیمیایی (مانند نگهدارنده‎ها و رنگ‎های غذایی) را در غذاهای کودک‎شان کاهش داده‎اند و در طول چهار تا هشت هفته بهبود معنی‎داری را در رفتار آن‎ها گزارش کرده‎اند. این بچه‎ها فعالیت‎شان یا میزان اضطراب‎شان کاهش می‎یابند و متمرکزتر هستند زمانی که غلات کامل و سبزیجات پخته را همراه با مقادیر متوسط ​​روغن ارگانیک تصفیه نشده و پروتئین مصرف می‎کنند.

علاوه بر این، شما باید ۵۰ میلی‎گرم ویتامین ب – کمپلکس و ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‎گرم روغن ماهی، که برای کودکان مناسب است، به آن‎ها بدهید. این مکمل‎ها می‌توانند نقش مهمی در تغذیه‎ی بدن و تثبیت سیستم عصبی مرکزی و در عین حال بهبود تمرکز ذهنی، ثبات خلق و خو و عملکرد مغز داشته باشند.

۱۰. از مصرف آلرژن‎های بالقوه پرهیز کنید

رژیم‎های غذایی که می‌توانند آلرژن‏های احتمالی را محدود کنند ممکن است به تغییر نگرش در برخی از کودکان مبتلا به علائم بیش‌فعالی  کمک کنند. پرهیز از آلرژن‎های احتمالی یکی از درمان‎های ضروری و طبیعی برای بهبود علائم بیش فعالی در کودکان کم سن و سال است.اگر حدس می‎زنید که کودک‎تان آلرژی دارد، بهتر است که با یک پزشک متخصص آلرژی مشورت کنید. با این حال، می‌توانید با اجتناب از مواد غذایی زیر، کودک‎تان را آزمایش کنید:

* تخم‎مرغ و شیر؛

* شکلات؛

* غذاهای حاوی “سالیسیلات” مانند پودر چیلی، توت‎ها، سیب، پرتقال، انگور، هلو، گوجه‎فرنگی و آلو.

۱۱. گیاهان دارویی را مصرف کنید

در طبیعت انواع مختلفی از گیاهان وجود دارند که می‌توانند سیستم عصبی مرکزی را آرام کنند و مواد مغذی را به آن برسانند، مانند بابونه، بادرنجبویه، ، گل ساعتی، گیاه دارویی رازک، سنبل‎الطیب، گیاه دارویی بشقابی، و گل راعی. خواص این گیاهان دارویی سبب شده که بتوانند به عنوان درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال پذیرفته شوند.

همه‎ی این گیاهان طبیعی ممکن است با خیال راحت به عنوان چای یا تنتور مورد استفاده قرار بگیرند فقط کافی است که دستورالعمل روی جعبه یا بطری را دنبال کنید.

۱۲. از داروها در کم‎ترین حد ممکن استفاده کنید

اگر تمایل دارید که به فرزندان‎تان دارو بدهید، بسیار مهم است که یک پزشک پیدا کنید که همواره آماده‎‎ی همکاری با شما باشد و در پیدا کردن داروهایی که با کم‎ترین میزان ممکن قدرتمند و موثر هستند، کمک‎تان کند.

علاوه بر این، از پزشک‎تان بخواهید که فرزندان‎تان را زمانی که تمرکز شدید و بالا ضروری نیست (در تعطیلات تابستانی، در تعطیلات آخر هفته و غیره) از مصرف دارو معاف کند.علاوه بر این، با توجه به رفتار فرزندان‎تان، می‎توانید به پزشک کمک کنید که برنامه‎ی مصرف دارو و دوز آن را تعیین کند به طوری که کودک هم نتایج موفقیت‎آمیزی را در مدرسه کسب کند و هم عوارض جانبی آن‎ها در کم‎ترین حد ممکن باشد.

۱۳.  برخی مکمل‎ها را در نظر داشته باشید

برخی از انواع مکمل‎ها می‌توانند به کاهش علائم بیماری بیش فعالی کمک کنند مانند روی، ویتامین 6B، منیزیم و ال-کارنیتین.

از سوی دیگر، استفاده از مکمل‎ها بدون تشخیص پزشک می‌تواند خطرناک باشد – به ویژه در کودکان. اگر علاقمند به استفاده از این درمان‌های جایگزین هستید، باید با پزشک مشورت کنید. به این ترتیب پزشک می‌تواند برای اندازه‎گیری سطح مواد مغذی موجود در بدن کودک آزمایش خون تجویز کند و بعد در مورد مکمل و میزان مصرف آن تصمیم بگیرد.

۱۴. گاهی تکنولوژی را کنار بگذارید

علم و فناوری در حال رشد است، بنابراین ممکن است در زندگی هر فردی تبدیل به یک بخش احتناب‎ناپذیر شود. چنان‌چه می‌دانید، بسیاری از کودکان ما به طور دائم سرشان در گوشی همراه است، تلویزیون تماشا می‎کنند یا به مدت چندین ساعت در روز مشغول انجام بازی‎های کامپیوتری می‎شوند. این تحریک الکترونیکی دائمی نه تنها روی توجه آن‎ها تاثیر می‎گذارد، بلکه آن‌ها را در معرض اشعه الکترومغناطیسی و در واقع نوعی آسیب بالقوه قرار می‌دهد. هنگامی که یک کودک به لحاظ احساسی حساس است، تحریک الکترونیکی پیوسته دلیل اصلی پرت شدن حواس او در سیستم عصبی مرکزی خواهد بود.

علاوه بر این، تابش الکترومغناطیسی می‌تواند عوارض جانبی زیادی برای فرزندان‌تان داشته باشد از جمله خستگی مزمن، اختلالات خواب، سردرد، مشکلات توجه و حافظه، سرگیجه و مشکل در بینایی دچار شود.

برای درمان بیماری بیش‌فعالی، والدین بهتر است بکوشند میزان تابش الکترومغناطیسی را در کودکان‎شان کنترل کنند و اجازه ندهند این زمان بیش از دو سه ساعت در روز باشد زیرا اثرات بدی روی آن‎ها دارد. محدود کردن زمان استفاده از فناوری یکی از نکات ضروری برای درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال است.

۱۵.  تغییرات را در سبک زندگی‎تان اعمال کنید

۱۵.۱ یک سیستم سازمانی ایجاد کنید که برای شما تاثیرگذار است

سازماندهی امور برای همه مناسب است، به ویژه برای کودکان مبتلا به بیش‌فعالی . بهتر است پدر و مادرها یک سیستم قدرتمند را پیدا کنند که بتواند به طور مؤثر روی فرزندان‎شان تاثیرگذار باشد. فرزندان‌تان فقط یک چک لیست و یک خودکار برای یادداشت کردن نیاز دارند، در حالی که برخی از مردم دوست دارند برای این کار از فناوری‎های جدید استفاده کنند مثل یادآورهای اتوماتیک و غیره.

۱۵.۲ انجام تمرینات ورزشی تاثیر مثبتی روی این اختلال دارد

انجام تمرینات ورزشی یک درمان بیش فعالی در کودکان است. در افراد بزرگسال مبتلا به علائم بیش‌فعالی، ورزش منظم نه تنها به استخوان سازی و بهبود عضلات کمک می‌کند بلکه همچنین باعث کاهش فشار روی آن‌ها می‌شود. علاوه بر انجام تمرینات ورزشی منظم، بهتر است بعضی از کارهای دیگری را که ممکن است روحیه‎تان را شاد کند نیز انجام بدهید. هنرهای رزمی، رقص، بازی والیبال یا تنیس، همگی روش‌های فوق‎العاده‎ای برای متعادل کردن هورمون‎ها، سوزاندن کالری و کاهش استرس هستند.

پدر و مادرها باید اطمینان حاصل کنند که فرزندان‎شان فرصت‎های زیادی برای بازی و دویدن در زمان‎های مناسب دارند (بعضی کارهای پر جنب و جوش پس از رفتن به خانه مانند شنا، دوچرخه‎‎سواری، بازی فوتبال …). بعضی مطالعات جدید نشان داده‌اند که کودکان مبتلا به علائم بیش‌فعالی، پس از انجام تمرینات ورزشی به مدت حدود سی دقیقه، قادر هستند افکارشان را سازماندهی کرده و تمرکز کنند.

از سوی دیگر، اگر فرزندتان بخواهد بعضی از ورزش‎های سازمان یافته را که نیاز به تمرکز بالا دارند انجام بدهد مانند بازی تنیس و بیس‎بال، موارد زیادی وجود دارند که می‎توانید در نظر داشته باشید.

15.3. خواب بیشتری داشته باشید

بی‎خوابی یک عارضه‎ی جانبی شایع برای بزرگسالان مبتلا به بیماری بیش‌فعالی است. البته، شما می‌توانید با ورزش مداوم، رژیم غذایی مناسب و تکنیک‎های آرامش دهنده، زمان استراحت‎تان را افزایش بدهید.

برای کودکان مبتلا به علائم بیش‌فعالی، کافی بودن خواب می‌تواند موثرترین درمان باشد. خواب خوب یکی از نکات ضروری برای درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال است. بنا به گفته‎ی دکتر مارک ستین، متخصص بیش‌فعالی در بیمارستان کودکان سیاتل، بسیاری از کودکانی که علائم بیش‌فعالی را نشان می‎دهند، اختلالات خواب را نیز تجربه می‌کنند. با این حال، جدیدترین مطالعات نشان داده‎اند که اگر فرزندان‌تان فقط نیم ساعت بیش‎تر بخوابند، ممکن است تکانشگری و بی‎قراری‎شان افزایش بیابد.یکی از شایع‎ترین مشکلات خواب برای کودکان مبتلا به علائم بیش‌فعالی  این است که آن‌ها معمولا در آرامش یافتن و به خواب رفتن مشکل دارند و به این ترتیب روز بعد به شدت خسته هستند. این امر باعث می‌شود که علائم‎شان خیلی بدتر شود. هرچند بعضی از پزشکان توصیه می‌کنند که ملاتونین به عنوان کمکی برای خواب استفاده شود، اما شما بعضی از روش‌های طبیعی را برای بهبود اوضاع خواب‌تان امتحان کنید:

روش های طبیعی بهبود خواب

* همیشه اتاق خواب را تاریک و خنک نگه دارید.

* حتی در تعطیلات آخر هفته، وقت خواب مشخص و منظمی داشته باشید.

پدران و مادران باید زمان خواب فرزندان خود را به ده وظیفه‎ی خاص تقسیم‎بندی کنند، مانند پوشیدن لباس خواب، حمام کردن یا دوش گرفتن، یا نیم ساعت مطالعه. اگرچه فرزندان‎شان به سختی به خواب فرو خواهند رفت، اما این عادت ممکن است واقعا به آن‎ها کمک کند.

علاوه بر این، والدین باید اطمینان حاصل کنند که فرزندشان قبل از زمان خواب از تجهیزات الکترونیکی استفاده نمی‎کند. بهتر است تلویزیون، بازی‎های ویدئویی، تلفن همراه و کامپیوترها بیرون از اتاق خواب باشند تا بچه‎ها وسوسه نشوند و سراغ‎شان نروند.

بهتر این است که شما با تعیین برخی عادات مشخص یک برنامه‎ی خواب برای فرزندتان آماده کنید و تمام وسایل الکترونیکی را به مدت چهل و پنج دقیقه قبل از خواب خاموش کنید.

۱۶. مدیتیشن یا مراقبه کنید و حضور در لحظه را تمرین کنید (ذهن‌آگاهی)

مطالعاتی که اخیرا در حال انجام هستند غالبا در مورد ذهن‌آگاهی یا حضور در لحظه تحقیق می‌کنند. ذهن‌آگاهی یعنی یادگیری تمرکز، خویشتن‌داری و افزایش آگاهی از طریق مراقبه و تنفس. این گرایش جدید تحقیقاتی ممکن است نقش مهمی در کمک به کنترل بیماری بیش‌فعالی  داشته باشد.

مراقبه و ذهن‌آگاهی می‌تواند یکی از روش‌های خانگی طبیعی برای درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال باشد.

یک تحقیق که به تازگی صورت گرفته نشان داد وقتی والدین و فرزندان آن‌ها هشت هفته در برنامه‌ی آموزشی تمرکز حضور یافتند، علائم بیش‌فعالی تا حد زیادی در بچه‌ها کاهش یافت. در عین حال، والدین احساس تنش کم‌تری داشتند. این احساس تنش معمولا در والدینی که فرزندشان دچار این اختلال است، وجود دارد.

این درمان خبر مهمی در رابطه با این بیماری است، اما هیچ متخصصی وجود ندارد که شواهد کافی برای انجام کامل این روش درمانی ارائه دهد.

۱۷. موسیقی درمانی را امتحان کنید

موسیقی درمانی می‌تواند تمرکز و مهارت‌های اجتماعی را بهبود بخشد. این روش درمانی دارای  ساختار است و ریتم دارد. موسیقی درمانی یکی از اصلی‌ترین درمان‌های خانگی طبیعی برای از بین بردن علائم بیش فعالی در کودکان کم سن و سال است.

وقتی می‌خواهید نوع خاصی از موسیقی را پخش کنید، بخش‌های مختلف مغزتان باید با یکدیگر همکاری کنند.

در حقیقت، مطالعات کمی در خصوص ارتباط علائم بیش فعالی با موسیقی وجود دارد، اما بعضی از متخصصان معتقدند هنگامی که کودکان در حال استفاده از یک ابزار موسیقی مانند زدن ویولون درگروه ارکستر مدرسه یا تمرین درس پیانو در خانه هستند، احتمالا بهتر از بچه‌هایی که موسیقی یاد نمی‌گیرند، تست می‌زنند. چنین تاثیری به این دلیل است که مغز ما در سازماندهی و تغییر در میان وظایف مختلف واقعا عالی و فوق‌العاده است.

اگر بچه‌های شما قادر نیستند در طول درس‌های موسیقی سر جای‌شان بنشینند، خیلی ساده به او اجازه بدهید موسیقی مورد علاقه‌ی خود را گوش دهد تا آرام شود و تکالیف‌اش را انجام دهد. هنگامی که شما به موسیقی مورد علاقه‌تان گوش می‌دهید، مغزتان ممکن است یک ماده شیمیایی به نام دوپامین آزاد کند و سبب شود که تمرکزتان تا حد زیادی بالا برود.

۱۸.  از اسیدهای چرب امگا ۳ استفاده کنید

سال‌ها قبل، بسیاری از دانشمندان رژیم‌های غذایی زیادی را که علائم بیش‌فعالی را تحت تاثیر قرار می‌دهند، مطرح کردند و روی بسیاری از آن‌ها خط بطلان کشیدند. با این حال، جدیدترین تحقیق نشان داد که بین اسیدهای چرب امگا ۳ و علائم بیش‌فعالی ارتباطاتی وجود دارد. این ماده‌ی مغذی (اسیدهای چرب امگا ۳) در ماهی سالمون، تخم کتان، در سبزی‌های برگدار سبز، در محصولات سویا، گردو و سایر مواد غذایی موجود است. حتی در بعضی از مکمل‌های عرضه شده در فروشگاه‌های بهداشت و درمان نیز موجود هستند.

اسیدهای چرب امگا ۳ مکمل مهمی در کاهش علائم بیش‌فعالی هستند و در واقع مصرف آن‌ها یکی از روش‌های خانگی طبیعی برای کاهش دادن علائم بیش‌فعالی در کودکان کم سن و سال است.علاوه بر این، تحقیقات دیگری نیز نشان داده‌اند که مقدار اسیدهای چرب امگا ۳ در خون کودکان مبتلا به علائم بیش‌فعالی کم‌تر از سایر کودکان است. اگرچه اسیدهای چرب به طور گسترده‌ای به عنوان یک درمان خانگی استفاده نمی‌شوند، اما بسیاری از متخصصین توصیه می‌کنند که کودک شما باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشد، رژیمی که حاوی غلات کامل، ماهی، و مقدار فراوانی از سبزیجات و میو‌ها است. در عین حال مصرف مواد غذایی فرآوری شده و شیرینی‌جات باید تا حد زیادی کاهش بیابد تا فرزندتان زندگی سالم‌تری را سپری کند.

۱۹. گرفتن نوار مغزی را امتحان کنید

نوار مغزی شیوه‌ای برای اندازه‌گیری امواج مغز است. در سال ۲۰۱۱، یک تحقیق نشان داد که می‌تواند درمان امیدوارکننده‌ای برای علائم بیش فعالی باشد.

کودک می‌تواند یک بازی ویدیویی خاص را در یک جلسه‌ی درمانی بازی کند. به آن‌ها ماموریتی داده خواهد شد برای تمرکز روی چیزی مثل “نگه داشتن هواپیما در حالت پرواز به طور دائمی”. در صورتی که تمرکز آن‌ها کافی نباشد، صفحه نمایش تاریک خواهد شد یا هواپیما سقوط خواهد کرد. این بازی به بچه‌ها تکنیک‌های تمرکز جدید را در طول زمان آموزش خواهد داد. در نهایت، کودک‌تان می‌تواند علائم خود را شناسایی و بعد اصلاح کند.

چ. روش‌های درمانی برتر برای از بین بردن علائم بیش فعالی در کودکان کم سن و سال کشف شده‌اند

۲۰. گیاه دارویی کهندار

گیاه دارویی کهندار در میان داروهای خانگی برای درمان بیش فعالی به افزایش گردش اکسیژن در مغز، افزایش توان ذهنی و کاهش نشانه‌های بیش‌فعالی مفید است. این گیاه دارویی به بهبود تمرکز، شناخت، حفظ دانش کسب‌شده، حافظه و ادراک کمک می‌کند. مصرف عصاره‌ی گیاه کهندار می‌تواند به درمان علائم بیش‌فعالی  کمک کند، زیرا از مغز در برابر سموم محافظت کرده و سبب افزایش جریان خون به مغز می‌شود. این محصول به صورت عصاره‌ی ۸۰ تا ۲۴۰ میلی‌گرمی موجود است. این عصاره باید به طور روزانه و به مدت ۳ تا ۵ هفته مصرف شود.

با این حال، برای دوز مناسب، حتما با پزشک‌تان مشورت کنید. بر اساس یک مطالعه که در سال ۲۰۰۱ در مجله‌ی روانپزشکی و علوم اعصاب منتشر شده، ترکیبی از عصاره‌ی گیاه دارویی کهندار و جینسنگ آسیایی و آمریکایی می‌تواند برای بهبود رفتار اجتماعی و فعالیت بیش از حد استفاده شود. این ترکیب در عین حال علائم بیش‌فعالی را تسکین می‌دهد.

* توجه: گیاه کهندار دارای خواص و مزایای بالقوه‌ی فراوانی است، اما می‌تواند منجر به عوارض جانبی منفی مانند واکنش‌های پوستی، یبوست و درد معده شود.

۲۱.  گیاه دارویی برهمی

در آیورودا، برهمی، که متعلق به خانواده اسفناج است، به عنوان یک درمان جایگزین برای بیش فعالی  استفاده می‌شود. این گیاه دارویی که به عنوان باکوپا نیز شناخته شده‌است، به عنوان یک تونیک مغز عمل می‌کند، تاثیر بسزایی در کاهش افسردگی و اضطراب دارد، و در عین حال حافظه‌ی یادآوری را بهبود می‌دهد. گباه دارویی برهمی همچنین از مغز در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و باعث تحریک عملکرد شناختی می‌شود. این دمنوش دارویی را با جوشاندن برهمی در یک لیوان آب آماده کنید و بعد آن را برای حل مشکل بیش‌فعالی بنوشید.همچنین می‌توانید مخلوطی از ۱ قاشق چایخوری پودر برهمی و به همین میزان عسل ارگانیک را دو بار در روز مصرف کنید. شما می‌توانید این گیاه را به صورت مکمل مصرف کنید. استفاده‌ی منظم از برهمی می‌تواند به بهبود حافظه کمک کند. در هند، کودکان اغلب از این گیاه قبل از امتحان استفاده می‌کنند، با این حال، توصیه می‌شود از آن فقط تحت نظارت یک پزشک استفاده کنید.

۲۲. گیاه دارویی نعناع گربه‌ای

این گیاه پونه‌سای گربه‌ای نیز نامیده می‌شود. گیاه دارویی نعناع گربه‌ای آرامبخش است و به عنوان یک داروی کاهش‌دهنده‌ی استرس عمل می‌کند و موجب بهبود اوضاع خواب می‌شود. این گیاه در عین حال برای درمان سردرد یا معده درد ناشی از استرس مفید است. شما می‌توانید نعناع گربه‌ای را به صورت عصاره‌ی مایع، چای یا جوشانده مصرف کنید.

۲۳.  پوست درخت کاج

عصاره‌ی گیاهی پوست درخت کاج، که به عنوان پیکنوژنول نیز شناخته می‌شود، برای کاهش علائم و نشانه‌های بیش فعالی و بهبود تمرکز استفاده می‌شود. این داروی گیاهی باعث می‌شود که هورمون استرس به میزان ۲۶ درصد کاهش بیابد و مقدار دوپامین را کاهش می‌دهد. این عصاره برای عادی شدن سطح آنتی‌اکسیدانی به شدت مفید است.

۲۴. گیاه دارویی لاله باغی

از میان داروهای خانگی که برای درمان علائم بیش‌فعالی در نظر گرفته شده‌اند، این گیاه به تعادل سیستم عصبی کمک می‌کند، اختلالات عاطفی را کاهش می‌دهد، اسپاسم را کم می‌کند، و باعث بهبود اوضاع خواب می‌شود. بهتر است از دانه‌های گیاه لاله باغی در آشپزی استفاده کنید.

۲۵.  گیاه دارویی بابونه

یکی از موثرترین روش‌های خانگی برای درمان بیش فعالی ، بابونه است. گل بابونه دارای خواص آرام بخش و تسکین‌دهنده است و می‌تواند به تنظیم خلق و خو و تمرکز کمک کند. مصرف این چای گیاهی به طور روزانه باعث کاهش علائم مرتبط با بیش‌فعالی می‌شود. دمنوش یا چای بابونه را به رومش زیر تهیه کنید:

– ۱ قاشق چایخوری گل بابونه را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید.

– روی فنجان را پوشش بدهید و اجازه دهید به مدت حدود ۵ دقیقه دم بکشد.

– این محلول را صاف کنید و کمی عسل به آن اضافه کنید.

– هر روز قبل از رفتن به رختخواب، این دمنوش گیاهی را بخورید تا به نتایج مورد نظرتان دست پیدا کنید.

۲۶. هسته‌ی انگور

دانه یا هسته‌ی انگور یکی از رایج‌ترین داروهای خانگی برای درمان بیش فعالی است. معروف است که عصاره‌ی هسته‌ی انگور اثرات قوی آنتی‌اکسیدانی دارد و به همین دلیل از مغز در برابر سموم و آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند، جریان خون را در مغز افزایش می‌دهد و همچنین مویرگ‌ها را تقویت می‌کند. بزرگسالان می‌توانند این عصاره (حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلی‌گرم) را سه بار در روز همراه با وعده‌های غذایی خود مصرف کنند.

روش دیگر این است که، روغن هسته‌ی انگور را می‌توانید در آشپزی استفاده کنید. همچنین برای به دست آوردن مزایای عالی برای سلامتی، انگور تازه بهترین گزینه است.

۲۷.  گیاه دارویی آب‌قاشقی یا قدح مریم

این گیاه دارویی در بهبود وضوح ذهنی و کاهش اضطراب افراد مبتلا به بیش‌فعالی  بسیار مفید است. گیاه دارویی آب‌قاشقی که به عنوان قدح مریم نیز شناخته می‌شود، حاوی مواد مغذی فراوان است (ویتامین B۱، B۲ و B۶) که برای عملکرد سالم مغز ضرورت دارند. جالب توجه است که مصرف این گیاه می‌تواند به افزایش حافظه و بهبود سلامت ذهنی کمک کند. برگ این گیاه را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و آن را به عنوان تونیک گیاهی برای درمان بیش فعالی  مصرف کنید. برای این‌که گیاه آب‌قاشقی یا قدح مریم را در رژیم غذایی‌تان قرار بدهید، می‌توانید برگ‌های تازه‌ی آن را به غذاها اضافه کنید یا آن‌ها را روی سالاد بپاشید.

۲۸. داروی گیاهی باکوپا مونیری

این داروی گیاهی از برگ و ساقه‌ی گیاه دارویی باکوپا مونیری تهیه شده‌است و قادر است توانایی فکری، وضوح فکر و عملکرد مغز را بهبود ببخشد. مصرف عصاره‌ی باکوپا به طور قابل‌توجهی توانایی حفظ اطلاعات جدید را بهبود می‌بخشد. و بنابراین، به عنوان یک درمان جایگزین برای بیش‌فعالی +توصیه می‌شود. شربت تهیه‌شده از عصاره‌ی خشک این گیاه ۳۵۰ میلی‌گرم در هر قاشق چایخوری برای کودکان بین گروه سنی ۶-۸ سال به طور روزانه توصیه می‌شود.

۲۹. سنبل‌الطیب

مصرف منظم پودر ریشه‌ی سنبل‌الطیب در میان داروهای موثر در خانه برای بیش فعالی در نظر گرفته می‌شود. این گیاه مهارت‌های یادگیری را افزایش می‌دهد و در عین حال بی‌قراری و رفتار تهاجمی را کم می‌کند. مصرف دمنوش پودر سنبل‌الطیب می‌تواند به درمان بیش فعالی و ارائه‌ی نتایج موثر کمک کند. این دمنوش باید با آب ولرم آماده شود در غیر این صورت روغن‌های موجود در آن ممکن است از بین بروند.

۳۰. تخم کتان

کمبود اسید چرب امگا ۳ ممکن است به مشکل بیش‌فعالی منجر شود. مصرف خوراکی تخم کتان می‌تواند به درمان بیش فعالی کمک کند زیرا این دانه‌ها غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. شما می‌توانید این گیاه را به صورت خام بخورید یا روغن آن را در تهیه وعده‌ّای غذایی به طور روزانه مصرف کنید. قبل از استفاده از تخم کتان به عنوان داروی خانگی درمان علائم بیش‌فعالی، معمولا مشاوره‌ با پزشک توصیه می‌شود.

۳۱.  جینسینگ قرمز کره‌ای

در پزشکی جایگزین، جینسنگ قرمز کره‌ای با خواص تقویت‌کننده‌ی حافظه‌ای که دارد به عنوان یک دارو برای بهبود حافظه استفاده می‌شود. این گیاه دارویی برای افزایش انرژی و تحریک عملکرد مغز مفید است، خاصیتی که می‌تواند برای افراد مبتلا به بیش‌فعالی تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد.

بر اساس یک مطالعه مشاهده‌ای که در سال ۲۰۱۱ در مجله‌ی تحقیقات جینسینگ منتشر شد، جینسینگ قرمز کره‌ای به افزایش توجه و تمرکز افرادی که مبتلا به بیش‌فعالی هستند کمک می‌کند.

دوز توصیه‌شده‌ی جینسنگ ۱۰۰۰ میلی‌گرم است و باید به صورت دوره‌ای مصرف شود. اگر این داروی گیاهی به طور منظم به مدت ۸ هفته مصرف شود، می‌تواند به کاهش اضطراب و بهبود رفتار اجتماعی کمک کند. شما باید برای دوز مناسب خودتان با پزشک مشورت کنید.

۳۲.  بادرنجبویه

گیاه دارویی بادرنجبویه یکی دیگر از درمان‌های مفید برای درمان بیش فعالی است. این گیاه یک اثر آرامش‌بخش دارد که به طور قابل‌توجهی درد، تحریک‌پذیری و افسردگی را کاهش می‌دهد و به کاهش بی‌خوابی کمک می‌کند. با اضافه کردن بادرنجبویه‌ی خشک به یک فنجان آب جوش محلولی را آماده کنید و سپس برای به دست آوردن نتایج موثر برای درمان بیش فعالی آن را به طور منظم ۲ تا ۳ بار در روز مصرف کنید.

* نکته: استفاده از عصاره‌ی این گیاه به صورت خوراکی برای مدت کوتاهی بدون خطر است. با این حال، اگر در حال حاضر دارو مصرف می‌کنید، با پزشک در مورد دوز مناسب خودتان مشورت کنید.

۳۳. گیاه دارویی کاوا

عصاره‌ی گیاه دارویی کاوا به بهبود خلق و خوی کمک می‌کند، به عنوان یک فاکتور از بین‌برنده‌ی استرس عمل می‌کند، احساسات خشونت‌بار را کاهش می‌دهد، و به طور کلی سبب درمان بیش فعالی می‌شود. شما باید این گیاه دارویی را بجوید یا آن را پودر کنید و یک نوشیدنی از آن تهیه کنید.

۳۴. گل راعی

گیاه دارویی گل راعی به بهبود توجه کمک می‌کند و احساساتی مانند بی‌تفاوتی، گناه و انزوا را کاهش می‌دهد. گل راعی که به عنوان گل شهناز نیز شناخته شده‌است، برای استفاده‌ی طولانی مدت بدون خطر است و به صورت خوراکی ۱ تا ۳ بار در روز به مدت ۸ هفته در دوزهای متفاوت مصرف می‌شود.

۳۵. جوی دوسر

جوی دوسر، نیز یکی دیگر از درمان‌های خانگی برای بیش‌فعالی  است. این ماده‌ی مغذی به عنوان یک تونیک تقویت‌کننده‌ی مغز عمل می‌کند و سبب افزایش توجه، آرام شدن اعصاب، بهبود عملکرد شناختی و تنظیم سطح استرس می‌شود. مطالعات همچنین نشان می‌دهند که جوی دوسر اثر آرام‌بخش بر سیستم عصبی دارد و می‌تواند توانایی تمرکز روی یک کار خاص را توسعه دهد و به مرور وابستگی فرد را به داروهای عصبی کم کند. شما می‌توانید این عصاره را مصرف کنید، اما قبل از آن حتما با پزشک مشورت کنید.

۳۶. گیاه دارویی قاشک

این گیاه دارویی به خانواده‌ی نعناییان تعلق دارد. گیاه دارویی قاشک  یک آرام‌بخش مفید و بدون عوارض جانبی است که در بهبود اختلال روانی یا خواب‌آلودگی تاثیر زیادی دارد. این گیاه به کاهش گریه و تحریک‌پذیری کمک می‌کند. گیاه دارویی قاشک به طور سنتی در قالب دمنوش، تنتور یا کپسول مصرف می‌شود.

۳۷. دمنوش گیاهی

چای حاوی نعنای دشتی، ​​علف لیمو، بابونه و سایر گیاهان دارویی بهترین راه برای ریلکس شدن است. این گیاهان دارویی برای بهبود اوضاع استراحت و خواب توصیه می‌شوند. بهترین زمان استفاده از این گیاهان دارویی زمان قبل از خواب است زیرا کودکان مبتلا به بیش‌فعالی در به خواب رفتن و بیدار شدن از خواب هنگام صبح دچار مشکل هستند.

۳۸.  برخی نکات اضافی برای درمان بیش فعالی

– یک برنامه‌ی روزانه آماده کنید و هر روز از زمان بیدار شدن تا زمان خواب آن را دنبال کنید.

– تمام موارد مهم مورد استفاده در طول روز را در مکان‌های تعیین‌شده و مشخص قرار بدهید.

– برای تکالیف و سایر وسایل و لوازم از سازمان‌دهنده استفاده کنید.

– عادت به نوشتن برخی از یادداشت‌های مهم را در طول روز ایجاد کنید.

– قوانینی آماده کنید که دوست دارید فرزندتان آن‌ها را دنبال کند. واضح و پایدار باشید و در صورت لزوم، قوانین را چند بار تکرار کنید.

– عشق و محبت‌تان را به فرزندتان نشان دهید.

– با فرزند عزیزتان به اندازه‌ی کافی زمان صرف کنید.

– به دنبال روش‌های مناسب برای بهبود روحیه و عزت نفس کودک‌تان باشید.

– به فرزندتان کمک کنید که محیط دور خود را منظم و مرتب نگه دارد.

– هنگام ارائه‌ی دستورالعمل به فرزندتان، از کلمات ساده استفاده کنید و آن‌ها را با دستان‌تان نشان دهید.

– در هنگام دادن دستورالعمل، همیشه با او تماس چشمی داشته باشید.

– اطمینان حاصل کنید که فرزندتان به اندازه‌ی کافی استراحت و خواب دارد.

–  حواس‌تان باشد که کودک‌تان زمان زیادی را صرف تماشای تلویزیون، بازی کردن یا ارسال پیامک در تلفن همراه نمی‌کند.

– هنگام برخورد با فرزندتان همیشه صبر و آرامش داشته باشید.

– زمانی که فرزندتان از قوانین پیروی می‌کند به او جایزه‌های کوچک بدهید و او را تحسین کنید.

۳۹. آخرین، اما نه کم‌اهمیت‌ترین …

به یاد داشته باشید هدف از این راهنمایی‌ها و درمان‌های خانگی طبیعی برای بیش فعالی  این است که اوضاع سلامتی کودکان‌تان را با مواد مغذی و عشق بهبود بدهید. بهتر است با بچه‌های‌تان صحبت کنید که این عادت جدید یک آزمون برای بهبود تمرکز ذهنی او است – و به او اجازه می‌دهد که نقش مثبتی را در اعمال این تغییرات ایفا کند. این بدان معنا است که شما در مورد چندین مورد توافق کنید. علاوه بر این، شما باید روش‌های جایگزینی را پیدا کنید که می‌دانید فرزندتان از آن‌ها لذت می‌برد (مانند آرامش با یک ماشین کنترل از راه دور به جای انجام بازی ویدئویی یا جایگزین کردن یک درمان طبیعی سالم).

بنابراین، با تلاش برای خنثی کردن علائم بیماری بیش‌فعالی، می‌توانید زندگی فرزندتان را کم استرس و هدفمند کنید. علاوه بر این، می‌توانید به دنبال یک سری روش‌های خلاقانه باشید که به تدریج یک جهتگیری مثبت به فرزندتان می‌دهد. به این ترتیب قطعا فرزندتان راحت‌تر و شادتر خواهد بود.

اکثر مکمل‌های فوق، نکات تغذیه‌ای و تغییرات توصیه‌شده در سبک زندگی به شما کمک می‌کنند تا بیماری بیش‌فعالی  را شکست دهید. داروهای خانگی طبیعی برای درمان بیش فعالی  برای کودکان و بزرگسالان مؤثر و قدرتمند هستند.

در حال حاضر تعداد کودکان کم سن و سال مبتلا به بیش‌فعالی  به سرعت در حال رشد است. همچنین برای پدر و مادرها لازم است بدانند که چگونه باید علائم بیش فعالی را کاهش ‌دهند و کودک را سالم نگه دارند. علاوه بر این، امیدواریم که پس از خواندن این نوشتار آگاهی‌بخش، قادر به جستجوی درمان‌های طبیعی خانگی مناسب برای درمان بیش فعالی در کودک کم سن و سال‌شان باشند و آن‌ها را برای بهبود علائم موجود به کار ببرند. این نوشتار، فهرست کلی درمان بیش فعالی در کودکان کم سن و سال است، بنابراین اگر شما هم پدر یا مادر یک کودک دچار اختلال بیش‌فعالی هستید، بهتر است این نوشتار را به دقت بخوانید و در اسرع وقت از نکات فوق و داروهای خانگی برای بهبود علائم او استفاده کنید.

۴۰. بایدها و نبایدها

بایدها

– اطمینان حاصل کنید که یک رژیم غذایی دارای مقدار زیادی سبزیجات، میوه‌ها و غلات کامل دارید.

– وزن مناسب خود را حفظ کنید.

– همیشه اقلام روزمره را در مکان‌های تعیین شده و مشخص سازماندهی کنید.

– یک برنامه‌ی زمانی تهیه کنید و هر روز یک روال مشخص را دنبال کنید.

نبایدها

– مصرف آب نبات، هله هوله و غلات صبحانه‌ی رنگی را کاهش بدهید.

– در مصرف ویتامین یا مواد معدنی زیاده‌روی نکنید.

– در صورت لزوم، از داروها اجتناب کنید یا دوز را به کم‌ترین میزان ممکن محدود کنید.

ژ. نتیجه گیری

در صورتی که فکر می‌کنید نکات قید شده در این نوشتار برای همه‌ی پدرها و مادرها مفید است، آن را به اشتراک بگذارید. علاوه بر این، در صورتی که در مورد هر یک از این روش‌ها تجربه یا ایده‌ی خاصی دارید لطفا آن را در بخش نظرات با ما و خوانندگان‌مان در میان بگذارید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.