همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

نحوه رفتار با یک شخصیت ضد اجتماعی

نتیجه تصویری برای زندگی با افراد شخصیت ضد اجتماعی

شخصیت ضد اجتماعی ممکن است والدین با اختلال روانی یا شخصیت ضد اجتماعی داشته باشد که در کودکی او را مورد آزار روحی و جسمی قرار داده اند، یا به دلیل تنش و بی ثباتی در محیط خانوادگی، کودک این شیوه رفتاری را تقلید می کند و ادامه می دهد تا زمانی که به صورت خصوصیات شخصیتی پایدار در او تبدیل می شود.

این کودکان توسط والدین مورد غفلت واقع شده اند. همدلی عاطفی در محیط تربیتی شخصیت ضد اجتماعی وجود نداشته است پس زمانی که به بزرگسالی می رسد تظاهر به همدلی را خوب می داند، ولی حقیقت این است که هیچ گاه نمی تواند به صورت احساسی با کسی ارتباط برقرار کند.

برخورد با شخصیت ضد اجتماعی چگونه باید باشد؟

بسیاری از علائمی که در افراد با اختلال شخصیت ضد اجتماعی وجود دارد می تواند هم برای خودشان هم برای کسانی که با آن ها ارتباط دارند خطرناک باشد. آگاهی از نشانه ها، عوامل بروز و تداوم اختلال شخصیت ضد اجتماعی به شما کمک می کند تا بتوانید نحوه برخوردتان را با این افراد به گونه ای تنظیم کنید که در رابطه با شخصیت ضد اجتماعی کمتر آسیب ببینید.

بهره گیری از روان درمانی

شخصیت ضد اجتماعی تقریبا هیج وقت به دنبال درمان خودش نیست. از او بخواهید برای درمان اقدام کند و در این راه تشویقش کنید. گرچه تعداد کمی از افراد با این تیپ شخصیتی جلسات درمانی را ادامه می دهند ولی در مورد معدود افرادی که پیگیر هستند نتایج مطلوبی به دست آمده است. در صورتی که شخصیت ضد اجتماعی درمان را نپذیرفت، او را تهدید نکنید و سعی کنید با دلیل او را قانع کنید.برای شخصیت ضد اجتماعی سخت است که بین احساس و رفتار ارتباط برقرار کنند. جلسات روان درمانی به منظور آگاه کردن این افراد از پیامدهای رفتارشان و آسیب روانی یا جسمی که به دیگران وارد می کنند برگزار می شود.

برقرای ارتباط عاطفی در برخورد با شخصیت ضد اجتماعی

شخصیت ضد اجتماعی به ندرت ارتباط عاطفی با دیگران داشته است. سعی کنید با او ارتباط عاطفی عمیق تری برقرار کنید. به او کمک کنید تا احساسات خودش را بشناسد برای برقرای ارتباط عاطفی با او می توانید از درمانگرتان کمک بگیرید.

در برخورد با شخصیت ضد اجتماعی حمایت گر باشید

درمان شخصیت ضد اجتماعی معمولا بلند مدت است و بهبودی به تدریج حاصل می شود، از طرفی چون این افراد به درمانگر به عنوان مرجع قدرت نگاه می کنند معمولا همکاری خوبی ندارند. پس لازم است پیگیر درمان آن ها باشید و در این مدت دید مثبتی به جلسات داشته باشید. حامی فرد با شخصیت ضد اجتماعی باشید در غیر این صورت ممکن است درمان را نیمه کاره تمام کنید.

تعیین مرزهای روشن، رویارویی با پیامدهای رفتار

درست است که شاید نتوانید احساسات خود را در ارتباط با شخصیت ضد اجتماعی سرکوب کنید یا نسبت به او بی اهمیت باشید ولی مهم است که مرزهای خودتان را مشخص کنید و امکان هر نوع سوء استفاده ای را برایش محیا نکنید. شخصیت ضد اجتماعی نسبت به تاثیر مخربی که بر دیگران می گذارد بینش ندارد. برای اینکه بهتر بتواند شرایط را درک کند و پذیرا باشد، او را با پیامدهای رفتارش رو به رو کنید، در صورتی که به شما آسیب بزند باید عواقب کارش را بپذیرد.

بهره گیری از شبکه های حمایتی

عشق و محبت شما می تواند بهترین درمان شخصیت ضد اجتماعی باشد، با این حال اگر هرکاری که انجام دادید بهبودی حاصل نشد خودتان را سرزنش نکنید و احساس گناه نداشته باشید. اگر احساس درماندگی داشتید و از این شرایط خسته شده اید می توانید از شبکه های حمایتی که برای شخصیت های ضد اجتماعی وجود دارد استفاده کنید. این گروه ها به دلیل اینکه افراد با ویژگی های مشابه و تجربیات یکسان آشنا می شوند می توانند به بهبودی یکدیگر کمک کنند.

اهمیت به سلامت روان خود

زمانی که با فرد با شخصیت ضد اجتماعی در ارتباط هستید انرژی روانی تان تا حد زیادی نحلیل می رود. احساسات مخنلف خشم، عشق، ترس، ناراحتی و نفرتی که این فرد در شما زنده می کند سردرگم تان می کند. پس زمانی را فقط برای خودتان اختصاص بدهید، به فعالیت های لذت بخش بپردازید و در صورت نیاز از کمک یک متخصص استفاده کنید. اگر در شرف ازدواج با شخصیت ضد اجتماعی هستید حتما نسبت به آینده ای که در انتظارتان است اطلاعات کسب کنید.

،اختلال شخصیت ضد اجتماعی در مواردی بسیار خطرناک است و افراد مبتلا در هر دو محیط خانواده و جامعه می‌توانند آسیب رسان باشند. فردی که دچار اختلال شخصیت ضداجتماعی است معمولاً پشیمانی و عذاب وجدان ندارد و در حیطه کاری نیز بی‌نصیب از شرافت و وجدان کاری است. در گفت‌و‌گو با فرشاد رضایی نامدار، روان درمانگر، با علائم شخصیت ضداجتماعی آشنا می‌شویم؛ باشد که هر یک از ما بتوانیم قدمی در جهت کاهش اختلالات روانی در سطح جامعه برداریم.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی(Antisocial personality disorder)، هنجارها و چارچوب‌های اجتماعی را رعایت نمی‌کنند و به طور مرتب مرتکب اعمال مجرمانه می‌شوند، مکار و فریبکار هستند، دروغ می‌گویند، معمولاً در عملکردها بدون فکر رفتار می‌کنند یعنی در لحظه تصمیم می‌گیرند، زودرنج، تحریک پذیر و پرخاشگر هستند و ممکن است درگیری‌های فیزیکی زیادی داشته باشند و با انجام کارهای خطرناک سلامت خود و دیگران را به خطر بیندازند، آنها افرادی بی‌مسئولیت هستند، اگر این فرد سرپرست خانواده باشد اعضای خانواده همیشه از این خصیصه اخلاقی او شکایت دارند.

روابط عمومی بالای افراد ضداجتماعی

افراد ضداجتماعی در برخورد اول خیلی اثرگذار هستند و دیگران آنها را ممکن است افرادی مهربان و حامی و مراقبت‌کننده ببینند، افراد ساده‌تر ممکن است براحتی فریب فردی با شخصیت ضداجتماعی را بخورند.

به گفته رضایی از آن جایی که بیشتر این افراد، هوش سرشاری دارند در روابط اجتماعی و جذب جنس مخالف در برخورد اول استعداد بالایی دارند، این کیس‌ها که از چارچوب‌های اخلاقی تبعیت نمی‌کنند از هر شیوه‌ای برای جذب افراد استفاده می‌کنند، مثلاً خیلی راحت دروغ می‌گویند. به لحاظ آماری 3 درصد افراد جامعه ضداجتماعی هستند. کیس‌هایی که به‌عنوان مثال هنگام رانندگی براحتی خلاف می‌کنند و رفتاری طلبکارانه هم به خود می‌گیرند و به هیچ عنوان احساس پشیمانی نمی‌کنند در زمینه ضداجتماعی بودن آنها باید مشکوک شویم؛ چنین افرادی حقوق دیگران را زیر پا می‌گذارند و رفتارهای غیراخلاقی را به کرات انجام می‌دهند. آنها تصور می‌کنند که قانون برای همه لازم الاجرا است به غیر از خودشان! یک کیس ضداجتماعی الزاماً نمی‌تواند قمه کش باشد تا از آن طریق براحتی بتوانید او را از سایرین تشخیص دهید؛ در بسیاری مواقع چنین فردی ممکن است ظاهری شیک داشته باشد، ماشین مدل بالا سوار شود، کت و شلوار برند بپوشد و... چنین افرادی می‌توانند روی رفتارهای نادرست خود براحتی سرپوش بگذارند.

 عوض کردن دائمی شغل را هم از دیگر ویژگی‌های بارز افراد مبتلا به شخصیت ضداجتماعی می‌داند و معتقد است: از چنین فردی به‌عنوان همسر و سرپرست خانواده نمی‌توانید انتظار داشته باشید که مدیریت مالی خوبی داشته باشد چون این کیس‌ها اغلب هوسباز و خودمحور هستند و دائم در حال پول قرض گرفتن و پس ندادن هستند، اگر صاحب فرزند هستید خیلی باید به نیازهای کودک خود توجه داشته باشید زیرا همسر شما در جایگاه پدر ممکن است دغدغه‌ای تحت عنوان «فرزند» نداشته باشد.  رفتارهای متضاد افراد مبتلا به شخصیت ضداجتماعی را از دیگر خصوصیات بارز آنها می‌داند و می‌گوید: به دلیل رفتارهای ضد و نقیض آنها و در عین حال حق به جانب بودن ممکن است گیج و سردرگم شوید و دائماً از خود سؤال کنید که آیا این رابطه درست است یا نه. این افراد می‌توانند در زمانی واحد با چندین نفر رابطه عاطفی و جنسی برقرار کنند.شخص مبتلا به شخصیت ضداجتماعی ،اصول و ارزش‌های شما را نقض می‌کند و ذره ذره این احساس در شما به وجود می‌آید که تمامی موضوعات مهم زندگی خود را از دست داده اید، آزادی ندارید، تفریحاتی که قبلاً داشته اید را دیگر ندارید، پول داشتید ولی الان دیگر ذره‌ای استقلال مالی ندارید، به یکباره چشم‌های خود را باز می‌کنید و می‌بینید هیچ چیزی برایتان باقی نمانده و حتی به نیازهای اولیه خود نیز بهایی نمی‌دهید زیرا از لحظه اول فریب خورده‌اید.

 انتظار درمان‌ها و راهکارهای عجیب و غریب درباره این افراد نداشته نباشید، روزه شک دار نگیرید اگر به‌دنبال همسر مناسب هستید چنین فردی را انتخاب نکنید، اگر در رابطه با آنها هستید، بهترین راهکاری که می‌توانید به کار ببرید این است که بر مبنای شواهد و قرائن تصمیم بگیرید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.