همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

همه چیز درباره اعصاب و روان

همه چیز درباره بیماری های اعصاب و روان و راههای درمان آنها ( نکته مهم: مطالب تنها جنبه اطلاع رسانی دارد و توصیه پزشکی تلقی نمی شوند)

اعتماد به نفس خود را در مقابل دیگران بالا ببرید

نتیجه تصویری برای اعتماد به نفس

داشتن اعتماد به نفس یا افزایش اعتماد به نفس برای رسیدن به موفقیت، ضروری و لازم  می باشد. کسانی که اعتماد به نفس بالایی دارند نسبت به خود احساس بهتری داشته و از قابلیت ها و مهارت هایشان بهتر استفاده می کنند. شایدها، اگرها و کاش ها می توانند نشانه هایی از اعتماد به نفس پایین در فرد باشند. این افراد خود را حقیر شمارده و احساس می کنند مورد قبول و علاقه هیچ کس نیستند. افراد موفق اعتماد به نفس را یکی از مهم ترین دلایل موفقیت خود می دانند. در این مقاله به چیستی اعتماد به نفس می پردازیم؛ ملاک هایی برای اندازه گیری اعتماد به نفس به شما ارائه می دهیم و سپس روش هایی به منظور افزایش اعتماد به نفس پیشنهاد می کنیم.اعتماد به نفس میزان زیادی مترادف با عزت نفس است. با این تفاوت که در اعتماد به نفس فرد راجع به یک توانایی خاص فکر می کند اما در عزت نفس تعداد شکست ها و پیروزی های کلی خود را در نظر می گیرد. اعتماد به نفس یک خودباوریست که در آن فرد توانایی خود را نسبت به دیگران بهتر ارزیابی می کند. افرادی که اعتماد به نفس بیشتری در خود احساس می کنند، در زمان تصمیم گیری، کمتر از دیگران راجع به شکست خوردن نگران هستند. این افراد اگر فکر می کنند لازم است با جایی تماس بگیرند؛ به دلایل خود اعتماد می کنند و به کاری که مناسب می دانند، عمل می کنند.

  

چگونه اعتماد به نفس خود را اندازه بگیریم؟

اعتماد به نفس همانطور که گفته شد، بسته به موقعیت و مهارت مورد نظر متفاوت خواهد بود. برای اینکه با اعتماد به نفس خود و نقاط قوت و ضعف خود آشنا شوید، به نکات زیر توجه کنید:

چقدر برای خودتان اهمیت قائل هستید؟

چقدر به خودتان می پردازید؟

تا چه میزان مهارت های خود را می شناسید؟

در چه مکان هایی اعتماد به نفس بالاتری دارید؟

در کنار چه افرادی اعتماد به نفس بیشتری دارید ؟

در چه مکان هایی بیشتر نیاز به اعتماد به نفس را در خود حس می کنید؟

برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان خود کلیک کنید.

چگونه اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟

افزایش اعتماد به نفس به راحتی و در یک روز اتفاق نمی افتد. برای آن که بتوانید تغییراتی در خود ایجاد کنید نیاز به تمرین و صرف زمان خواهید داشت. در ادامه 9 راهکار برای افزایش اعتماد به نفس ارائه داده ایم:

1- ناپلئونی بازی کنید:

برای دستیابی به موفقیت لازم است قدرت تغییر داشته باشید و از حاشیه امن خود خارج شوید. اگر برای انجام کاری اقدام می کنید، تمام نیروی خود را برای پیشروی در نظر بگیرد. لازم نیست مانند ناپلئون بناپارت تمام کشتی های خود را آتش بزنید و تماما ریسک کنید؛ این یک اصطلاح است. اما لازم است از محافظه کاری دست بکشید و بپذیرید که برای موفق شدن، باید در معرض شکست قرار بگیرید.

2- به خودتان باور داشته باشید:

ممکن است یک ایده در نظر یک فرد تجسم گردد که تا بحال کسی به آن توجه نکرده باشد. اما به این دلیل که او از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است، این ایده یا فرضیه را بدون بررسی دقیق و لازم از نظر دور می کند. فراموش نکنیم ایده هایی مثل همین اینترنت و تماس تلفنی، زمانی احمقانه ترین ایده های بیان شده از سمت افراد تلقی می شدند.

3- نقش تجربه را در نظر بگیرید:

افرادی که اعتماد به نفس ضعیفی دارند، نمی توانند به خود و موفقیت خود باور داشته باشند. کمتر به عمل می پردازند و در محدود دفعاتی که دست به عمل می زنند هم با شکست روبرو می شوند. نکته ای که این افراد در شکست های خود در نظر نمی گیرند نقش مهم و اساسی تجربه است. افراد موفق، در شکست خوردن های خود نکات ریز و مهمی را می آموزند که به موفقیت نهایی آنها منجر می گردد.

4- از قوائد اجتماعی به نفع خود استفاده کنید:

اجتماع تا میزان زیادی می تواند به شما اعتماد به نفس بدهد. توجه داشته باشید که معیارها و قوائد اجتماعی بی دلیل به وجود نیامده اند و تمدن بی دلیل برای افراد شرایط و قوانین وضع نمی کند. اگر برای صحبت در یک کنفرانس یا مصاحبه کاری حضور پیدا می کنید؛ به نوع پوشش اجتماعی مورد انتظار توجه کنید. عدم توجه به این پوشش، می تواند عامل مقابله ای اجتماع برای قبول شما باشد و در کاهش اعتماد به نفس محیطی شما تاثیر بگذارد. به بیان دیگر متناسب لباس بپوشید.

5- پیروزی هرچند کوچک، مهم است:

فراموش نکنیم که اعتماد به نفس تاثیرات مستقیمی از ناخودآگاه دریافت می کند. بنابراین پیروزی های کوچک و اتفاقات کوچک؛ در مقولۀ انتزاعی اعتماد به نفس می توانند شدیدا مورد اهمیت قرار بگیرند. همچنین توجه به پیروزی های کوچک در شما نوعی حس رقابت طلبی را رشد می دهد؛ این مهم همچنین موجب می شود تا در مواقع مورد نیاز از هشیاری بیشتری نیز برخوردار باشید.

6- برای خود یک الگو بیابید:

برای خود یک راهنما و الگو مهم قرار بدهید و بر اساس آن به برنامه ریزی بپردازید و نوع تفکر خود را با تصمیمات گرفته شده توسط الگو مقایسه کنید. با این روش شما می توانید یک الگوی فکری مناسب برای خود بسازید. الگوی فکری متناسب می تواند اعتماد به نفس شما را تا حد مطلوبی افزایش دهد.

7- ورزش کنید:

ورزش جدا از اینکه می تواند اندام متناسبی به شما داده و شما را تا حد زیادی از دیگران متمایز کند؛ به دلیل منظم کردن ریتم قلب و تنفس، هوشیاری و سرعت عکس العمل شما را نیز افزایش بدهد. سرعت عکس العمل در روابط انسانی، موجب پیروز های بیشتر و در نتیجه اعتماد به نفس بالاتر خواهد شد.

8- برای صحبت کردن خود، لحن مناسبی بیابید:

فراموش نکنید در هر موقعیت لازم است از نوع مناسبی از لحن و گفتار بهره ببرید. ما از یک نوع گفتار برای یک پیرمرد و یک کودک استفاده نمی کنیم. برای این منظور ابتدا به تمرین گوش کردن و سپس مزه مزه کردن گفتار بپردازید. در این تمرینات آنچه را می آموزید به عمل درآورده و آنچه مناسب است را استفاده کنید. در این بین نکات مهمی مثل قاطعانه به جای تهاجمی؛ محکم اما مودب را فراموش نکنید.

9- چرخه را ثابت نگه دارید:

معمولا افراد به صورت احساسی چنین مقاله هایی را خوانده و در نهایت بعد از چند هفته به زندگی قبلی خود بر می گردند. توصیه می شود برای رسیدن به اعتماد به نفس ابتدا برنامه ریزی منظمی را شکل داده و سپس به دقت آن را عملی کنید. برای شروع و برنامه ای عملیاتی و واقعی بهتر است با فردی متخصص در ارتباط باشید. در جلسات مشاوره روانشناسی با شناسایی علل اصلی پایین بودن اعتماد به نفس و ارائه تمریناتی سعی در بالا بردن اعتماد به نفس مراجع می شود. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.